Att göra


Här erbjuds en mängd olika organiserade aktiviteter av de mest skilda slag. På egen hand kan man vandra på välmarkerade leder (se kartorna) och fiska i någon av de många sjöarna.

Things to do

AktivitätenFångarna på gården

Detta är en av våra mest populära aktiviteter. Inspirerade av Fångarna på Fortet har vi skapat en kul och händelserik lagaktivitet med en mängd olika tävlingsstationer som alla är inspirerade av utmaningarna i en bondes vardag.
Aktiviteten går ut på lagarbete. Skall laget ha en chans att kamma hem vinsten - bli storbönder - gäller det att ha ett bra samarbete inom laget.
Mer info om Ästad Vingård

GÖKOTTA

Kristi Himmelfärdsdag! GÖKOTTA Samling kl 9.00 för en skogspromenad. Efter promenaden kan du göra ett besök på museet. Lite kaffe skulle kanske smaka, ALLA VÄLKOMNA!
Mer info om Stigs MC-och Motormuseum

Handla i gårdsbutik

I vår gårdsbutik kan du njuta med både ögon och gom, smaka på våra goda inläggningar, köp en bit kött till grillen för kvällen och välj av alla dom goda tillbehören. Allt kött är ekologiskt uppfött, slaktat och förädlat på gården.
Mer info om Öströö Fårfarm - Sveriges mesta fårfarm

Hantverk

I den lilla röda stugan hittar du allt från gosiga kuddar i fårskinn till varma mössor och sjalar. Det mesta som har med får att göra hittar du här.
Mer info om Öströö Fårfarm - Sveriges mesta fårfarm

Insjöfiske

Björkasjöns fiskevårdsområde består av tre sjöar, Björkasjö, Mjällsjö och Rammsjö. Här fiskas gädda, aborre, mört och ål. Sarv finns mest i Björkasjön. Se www.bjorkasjo.se Sjöarna är av varierande storlek omgivna av mycket vacker natur. Björkasjön är störst på 68 ha, den är 35 m djup och har mycket stor aborre. Vid samtliga sjöar finns det gott om platser där man kan fiska från land. I Björkasjön häckar Storlom som är mycket känslig för störningar. Fågelskyddsområde 1april till 15 juli på ön och närområde inom 100 m. Fiskekort kan köpas och båtar hyras hos Stellan Johansson, Köinge Larsagård tel 0346-23313 eller på Vandrarhemmet Bråtadal; Svartrå tel 0346- 23343. Dagkort för vuxna kostar 50:- och ett årskort 300:- Hyran för båten är 50:-/tillfälle.
Mer info om Kulturgården Bråtadal

Insjöfiske

Centralhalländska fiskevårdsområdet består av 11 sjöar; Byasjön, Grytsjön, Humsjön, Kalvsjön, Lillsjön, Ottersjön, Rörsjön, Stegasjön, Skärsjön, Valasjön och Älvasjön Varav Skärsjön är den största med 304 ha och ett djup på mellan 25 och 45 m och är skogssjöar omgivna av ängar och berg. Samtliga sjöar är belägna inom Åkulla Bokskogar. Här fiskas bl a gädda, abborre, gös och öring. Gösen introducerades 1993 i Skärsjön och Byasjön. Om isen lägger sig är Skärsjön en fantastisk isfiskesjö. Fiskekort kan bl a köpas på Skärbäcks gård tel 0340-45005 och på Öströö Fårfarm tel 0340-45036. Pris 60 kr/dag, 600 kr/år och gäller samtliga 11 sjöar.
Mer info om Öströö Fårfarm - Sveriges mesta fårfarm

Lammsafari

Kom å´ åk vår lammsafari. Vi ger oss ut över Öströös vackra vidder för att se spralliga lamm, och lurviga kossor. En kul och annorlunda upplevelse för stora och små, gamla och unga. Turen tar ungefär 1 timme.

För allmänheten kör vi lammsafari under sommaren:
Maj - juni: lördag-söndag klockan 13:00 och 15:00.
Juli - 10 augusti: tisdag- söndag klockan 13.00 och 15.00.

Pris: 50kr/person.
Förbokade grupper kör vi alla dagar maj-augusti.
Pris 40 kr/person, (minimipris 1200 kr).

Mer info om Öströö Fårfarm - Sveriges mesta fårfarm

Regnbågsfiske

Gör ett avbrott i dagens allvar och pröva på regnbågsfiske. Vi erbjuder ett nära fiske där även nybörjaren har goda chanser att få napp. Tävla om vem som får upp flest fiskar. Sen tillagar vi er fångst på plats. Aktiviteten blir ett välkommet inslag i samband med en härlig matupplevelse i en förtrollad utemiljö.
Pris 490 kr/pers. minmipris 4900:-
Inkl. grillad regnbåge, öl, knäckebröd, skivad rödlök och tomat.
Mer info om Ästad Vingård

Vandra i bokskogarna med Andador Hiking

Hej! Välkommen att följa med Andador Hiking på guidade vandringar i Åkulla bokskogar. I sommar har vi guidade turer 1 dag/vecka, vi startar alltid kl. 10 och går 6-8 km. De "öppna" turerna är vandring och guidning till Bexells talande stenar. Vi är 6-20 personer i gruppen och vi har kul, trivsamt och kravlös gemenskap. Förköp/bokning görs via: Varbergs Turistinformation tfn 0340-868 00 eller via www.bokavarberg.se Gå gärna in på www.andadorhiking.se och läs mer.
Mer info om Andador Hiking

Vandring i Bockstensmannens fotspår

Kan bokas för grupper april-maj, september-oktober.
Ring 0340-82845 Vi utgår från Bockstensmannens fyndplats vid Bockstens mosse. Här får du höra om den olösta mordgåtan, landskapets medeltida historia och sägner om skogens väsen. Vissa dramatiserande inslag förekommer. En skön promenad i vacker och kuperad terräng. Vandringen är ca 3 km lång och tar ca 2 timmar. 
 Vägbeskrivning
Från Varberg: Kör väg 153 mot Ullared, efter ca 20 km tag av höger mot Åkulla. Passera Åkulla och efter ca 500 m finns skylt med ”Bockstens mosse”. Följ skyltning, parkering finns vid mossen.   Arrangör: Hallands kulturhistoriska museum i samarbete med Åkulla Bokskogar intresseförening
Mer info om Bockstens Mosse

Ästad SPA

I vår SPA- anläggning finns utrymme för skön avkoppling. Här kan man summera dagen med kamraterna i ett flertal olika bastutyper, bada i kristallklart källvatten, sitta i varmbad eller vedeldade träkar.
Mer info om Ästad Vingård